Woningcorporatie
Housing corporation
EN a housing corporation in the Netherlands is an organization engaged in building, managing and renting out living space. It is important that this housing is affordable for the tenant. Think for example of social rental housing. The activities of the corporation are on a non-profit basis.

NL een onderneming die zich bezighoudt met het bouwen, beheren en verhuren van woonruimte. Belangrijk is dat deze woonruimte betaalbaar is voor de huurder. Denk bijvoorbeeld aan sociale huurwoningen. Verder worden de werkzaamheden van de corporatie uitgevoerd zonder winstoogmerk.


De Correspondent 
De woningcorporatie Haag Wonen wordt geleid door Karin van Dreven (Schiedam, 1957). Van Dreven is niet bepaald het stereotype vastgoedbaas. Maar ze heeft wel een uitgesproken visie op het belang van goed wonen.


Follow The Money

In Groningen hebben woningcorporaties een juridische slag gewonnen. De NAM moet de waardedaling van hun woningen in het aardbevingsgebied na taxatie vergoeden. Maar het is de vraag of hiermee alle problemen zijn opgelost. Moederbedrijf Shell lijkt zich al te hebben ingedekt. En dan is er nog die verlammende bureaucratie...


NRC

19-5-2020 · Woningcorporatie Vestia heeft jarenlang bankje gespeeld door zelf renteverzekeringen aan verschillende banken te verkopen. Dat blijkt uit stukken die NRC Handelsblad heeft ingezien.


Volkskrant

De grootste woningcorporatie van Nederland dreigde in 2011 te bezwijken onder de honderden rentederivaten die de frauderende kasbeheerder Marcel de V. had gekocht. Hij speculeerde op een stijgende rente, maar toen die daalde, eisten de internationale…


Telegraaf

Woningcorporatie barricadeert balkondeuren Bij tientallen inwoners van Cuijck zijn de balkondeuren gebarricadeerd met houten planken om te voorkomen dat ze met het mooie weer buiten gaan zitten.


Trouw

Woningcorporaties halen energiedoel niet Een flat met zonnepanelen in Delft. Beeld anp. In 2020 zouden sociale huurwoningen energielabel B moeten hebben.


Parool

Woningcorporatie Ymere geeft geen toestemming, met als argument dat een volgende huurder misschien wel op gas wil kunnen koken. Wij vinden dat een onbegrijpelijke keuze van de woningcorporatie.


AD

Medewerker woningcorporatie sluist miljoenen weg voor luxe vakanties en gokverslaving. Een medewerker van de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot heeft miljoenen euro’s van…


NOS

De Utrechtse woningcorporatie Mitros herkent de problemen. “Wat je in Overvecht ziet, is dat je heel veel goedkope sociale huurwoningen op een kluitje…


NU

Door stijgende bouwkosten en gebrek aan locaties kunnen woningcorporaties minder nieuwe woningen bouwen, meldt branchevereniging Aedes na een enquête onder 171 woningcorporaties.


Regio15

Regio15 is een nieuws website die verslag doet van het werk van de hulpverleners in de regio Haaglanden (Regio15). Zoals het werk van o.a. politieagenten, brandweermannen en ambulancebroeders.


Omroepwest

Woningcorporatie Vestia gaat 10.000 huizen verkopen. Het gaat om het woningbezit in zes gemeenten, waaronder Westland, Zuidplas en Pijnacker…


FD

Woningcorporatie Vestia wil een woonwijk in Rotterdam-Zuid afbreken, als onderdeel van het verbeterprogramma voor Rotterdam-Zuid. Maar een deel van de bewoners weigert te vertrekken. Josta van Bockxmeer 10 jan 20 “Woningcorporatie… 

Source: De Correspondent

Source: Trouw

Source: Volkskrant


Mark