Uithuiszetting 
Eviction
EN Eviction /ɪˈvɪkʃ(ə)n/ noun
the action of expelling someone from a property; expulsion.
Eviction is the removal of a tenant from rental property by the landlord. In some jurisdictions it may also involve the removal of persons from premises that were foreclosed by a mortgagee.
NL Gedwongen verwijdering van personen uit een huis of gebouw op basis van een vonnis of notariële akte.


De Correspondent
Update 8-9-2016: De uithuiszetting is een week verplaatst om een oplossing te vinden voor ’t Gildes woonsituatie. Lees ook: Deze twee coffeeshophouders vragen om regels die wél zin hebben Veel Nederlandse wiet is van slechte kwaliteit, en kan amper getest worden, waardoor de beste wiet tegenwoordig uit Amerika komt.


Follow The Money

We weten ook dat banken nu, uit pragmatisme of anticiperend op een rechtszaak, in geval van uithuiszetting flinke delen restschuld kwijtschelden. Al hangen ze dat uiteraard niet aan de grote klok. Moet iemand per se eerst zijn baan en zijn huis kwijtraken om met de bank tot een redelijke oplossing te komen?


NRC

Washington, 3 aug. - De Verenigde Staten, De Verenigde Naties, de Britse regering en de Palestijnse autoriteiten hebben Israël veroordeeld voor de uithuiszetting…


Volkskrant

Uithuisplaatsing, dat is toch niet het beste voor mij? Francis Kenter ligt zwaar onder vuur omdat haar zoon Tom alleen maar rauw voedsel eet. Ze slaapt er slecht van.


Telegraaf

Justitie in Los Angeles heeft een ontuchtzaak tegen acteur Sylvester Stallone geseponeerd. De zaak is afgewezen vanwege onvoldoende bewijs, meldt Variety.


Trouw

Schulden centraal melden om uithuiszetting te voorkomen. De sociale dienst in Amsterdam bepleit een “meldpunt schulden” om uithuiszetting te voorkomen.


Parool

H8-5-2020 · Geen uithuiszetting Huurders die in acute financiële problemen komen door de coronamaatregelen worden tijdens de crisis niet uit hun huis…


AD

Doen ze dat niet, dan volgt een gedwongen uithuiszetting. Wanneer dat is, wil de gemeente niet zeggen omdat dat “iets is tussen de gemeente en het gezin”.


NOS

Vorig jaar zijn meer huurders uit hun huis gezet dan in 2011. Het waren 6750 huishoudens, 10 procent meer dan in 2011. Dat blijkt uit een enquête van Aedes, de koepel van woningcorporaties.


NU

Doordat gemeenten onvoldoende woningen aan geresocialiseerde daklozen kunnen bieden, raken de opvanglocaties van het Leger des Heils overvol. Daardoor gaan deze mensen weer meer zwerven en kunnen...

Omroepwest

Zo’n honderd buurtbewoners tekenen tegen de uithuiszetting. “Die burgemeester wil haar gezicht niet verliezen en daarom zet ze door. Maar al moeten we hier met z’n allen in dat huis gaan zitten.Source: AD 


Source: De CorrespondentSource: Omroep WestSource: Het Parool
Mark