Sociale huursector
Social renting
EN these are special rental properties for people with a lower income managed by housing corporations. If you want to live in a social rental home, you will have to register with a housing association and have yourself placed on a waiting list. With social housing, there is a maximum on the rent and a maximum rent increase per year. As a tenant of a social rental home, you can also receive housing benefits. These rules do not apply in the free sector.
NL Dit zijn speciale huurwoningen die er zijn voor mensen met een lager inkomen en worden beheert door woningcorporaties. Indien je in een sociale huurwoning wilt wonen zal je je bij een woningcorporatie moeten aanmelden en jezelf laten plaatsen op een wachtlijst. Bij een sociale-huurwoning gelden maximale huurprijzen en een maximale huurverhoging. Als huurder van een sociale-huurwoning kunt u ook huurtoeslag krijgen. In de vrije sector gelden deze regels niet.


De Correspondent
Steeds meer sociale huurwoningen in Nederland worden verkocht aan grote buitenlandse investeerders. Zo groeit de kloof tussen rijk en arm in de steden en wordt duur wonen de norm, betogen gastcorrespondent Abel Heijkamp en ik in deel 1 van dit tweeluik over de woningmarkt.


Follow The Money

Aan de ene kant is er een enorme gesubsidieerde sociale huursector, goed voor bijna 30 procent van het aantal woningen in Nederland. Aan de andere kant is er een via renteaftrek gesubsidieerde koopsector. Tussen twee zulke grote gesubsidieerde blokken is het eigenlijk onmogelijk om een volwassen ongesubsidieerde vrije huursector te laten bloeien.


NRC

20-5-2020 · Sociale huursector: Corporaties kunnen zo huurders met betalingsproblemen helpen. Een tijdelijke huurverlaging was tot nu toe wettelijk niet toegestaan.


Volkskrant

Om excessieve huurverhogingen te voorkomen denkt de minister na over een ‘noodknop’ voor middenhuur. Die zou kunnen worden ingedrukt als een eigenaar een huurwoning door stijging van de WOZ-waarde uit de sociale huursector kan halen. Soms verhoogt een huisbaas de huur dan in één klap tot boven de 1.000 euro.


Telegraaf

De sociale huursector moet in Nederland volledig op de schop, vindt Lucas Meijer. De woningbouwverenigingen en de overige verhuurders weten niet meer waar het woord ‘sociaal…


Trouw

De vraag naar sociale huurwoningen is veel groter dan het aanbod. Maar de nieuwe maatregelen die minister Ollongren voorstelt, transformeren de sociale huursector tot… 


Parool

De nieuwe vorm van fraude toont aan hoe aantrekkelijk het is de sociale huursector te misbruiken. Ton Damen 11 maart 2019, 10:27 Het virus woonfraude is nog altijd aan de winnende hand.


AD

Woonbond: alleenstaanden worden uitgesloten van sociale huur. Het kabinet wil de inkomensgrens voor alleenstaanden die recht hebben op een sociale huurwoning naar beneden brengen.


NOS

Dus dan gaat het minstens om bijna een half miljoen mensen die straks wel terecht kunnen bij de sociale huursector. Maar het is niet zo dat al die mensen ook echt een sociale huurwoning willen.


NU

Kabinet neemt huursector op de schop... De inkomensgrens voor een sociale huurwoning wordt tijdelijk verruimd, woningcorporaties moeten zich gaan beperken tot kerntaken,...


Omroepwest

De drie partijen maken zich zorgen, omdat de gemeenteraad van Rijswijk heeft besloten om voortaan geen afspraken meer met woningcorporaties te maken over nieuwbouw in de sociale huursector.


FD


Source: De Correspondent

Source: NOS

Source: Omroep West

Source: De TelegraafMark