Short stay
Short stay
EN temporary living.NL Tijdelijk verblijf. Voor het bieden van tijdelijk verblijf (ook wel short stay genoemd) moet een initiatiefnemer in de meeste gevallen op zoek naar een pand en locatie waar volgens het bestemmingsplan een logiesfunctie  is toegestaan. 


De Correspondent
De toekomst is tijdelijk. Nadat de arbeidsmarkt flexibel gemaakt is, is nu het wonen aan de beurt. Dat ondermijnt de solidariteit en holt het woonrecht uit, ontdekten Abel Heijkamp en ik in deel 2 van het tweeluik over ons veranderende woningstelsel.


Follow The Money

Het Ruwaard wordt een “short stay” ziekenhuis waar patiënten van maandag tot vrijdag terecht kunnen. Het ziekenhuis krijgt een ander profiel: de nadruk komt te liggen op planbare zorg. Voor de ingewikkelder behandelingen kunnen de patiënten uitwijken naar de andere ziekenhuizen.


NRC

Twee uur ’s nachts en nog altijd hels warm in de tropen. Te veel gemengde drankjes, te weinig onderwerpen van gesprek. Er zijn in Paramaribo maar twee onderwerpen: de…


Volkskrant

Reportage Shortstaywoningen Fiod onderzoekt misbruik fiscale regeling voor shortstaywoningen. Na een tip van de Belastingdienst is de Fiod binnengevallen bij een van de grootste shortstaybemiddelaars van Nederland.


Telegraaf

Ook werd de vergunning voor een short-stay-appartement ingetrokken en kregen vier verhuurders een waarschuwing. De gemeente voerde controles uit na klachten van bewoners over overlast.


Trouw

Ook zouden short stay-verblijven niet brandveilig zijn. “Dit feit gevoegd bij onze handreikingen om tot gezamenlijk gedragen oplossingen te komen, hebben te vaak schipbreuk geleden”, laat Van der…


Parool

Hardonk: “Het stadsdeel hoopt een vergunning te kunnen weigeren op basis van het argument dat short stay in plaats van verzorgingshuizen neerkomt op woningonttrekking.


AD

8/05/2020 · Short-stay houdt in dat de huurders van de appartementen er maar kort verblijven, bijvoorbeeld voor vakantie of het gebruiken als werkplek. “Daar zien we het nut niet van in,...


NOS

Bij short stay worden appartementen niet gebruikt voor vaste bewoning, maar telkens voor kortere periodes verhuurd aan toeristen of zakenlieden. Er zijn in Amsterdam zo’n 800 woningen voor short stay.


NU

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl. Hallo! Je browser is verouderd. Daarom werken bepaalde elementen van NU.nl mogelijk niet goed.


Omroepwest 

De gemeente hoopt dat de zogeheten “short stay-verblijfsgasten” zich dan inschrijven bij de gemeentelijke basisadministratie, zodat deze groep ook meetelt in…


FD

Woningen verhuren via “deelplatform” Airbnb is zeer populair maar verhuurders geven de inkomsten niet op bij Belastingdienst.


Source: AD

Source: De Correspondent

Source: Omroep West

Source: Het Parool

Source: Telegraaf
Mark