Onzelfstandige woning 
Shared housing
EN a residence that cannot be seen as independent housing, e.g. because it doesn’t have it’s own entrance,…NL Een onzelfstandige woning is een woning die niet als een zelfstandige woning kan worden gezien. Bijvoorbeeld omdat de woning geen eigen toegang heeft of omdat er geen keuken en/of douche in de woning zelf aanwezig is. Bij een onzelfstandige woning kan je onder meer denken aan een: Studentenkamer (…), Kamer in een (gedeelde) woning.


Follow The Money

Ze waren bedoeld voor onzelfstandige woonruimte, met name om te voorkomen dat studentenk ... Hoogstwaarschijnlijk worden vooral woningen die voorheen in de sociale sector werden verhuurd, overgeheveld naar de vrije sector. In ieder...


NRC


Volkskrant

Nu kunnen tot vier volwassenen zonder gezinsrelatie naar gelieven samen een woning huren, zolang de eigenaar die aanmerkt als ‘onzelfstandige woonruimte’ - net als bij studentenkamers. Een vergunning wordt verleend als er een gemeenschappelijke ruimte is, en genoeg geluidsisolatie.


Telegraaf

Driekwart van de studenten betaalt te veel huur voor een kamer in een studentenhuis of bij een hospita. In Amsterdam, Leiden en Utrecht ligt de gemiddelde huurprijs van deze onzelfstandige woningen…


Trouw

Den Haag verbiedt in vijf wijken kamerverhuur aan meer dan drie personen per adres. In Enschede is per buurt een maximum gesteld aan het aantal onzelfstandige woningen…


Parool

De gemeente wil dat woningdelen voortaan alleen nog kan door de omzetting van een zelfstandigen woning naar onzelfstandige woningen, de zogenaamde verkamering.


AD

De invoering van een nieuw puntensysteem en de daarop volgende huurverhogingen zorgen ervoor dat tienduizenden sociale huurwoningen in Amsterdam en omgeving in de vrije sector terechtkomen. Eén...


NOS 

Destijds is een uitzondering gemaakt voor onzelfstandige woningen, omdat het vinden van enkel een kamer of kleine etage heel lastig was. De komst van internet heeft dat probleem opgelost.


NU

Per 1 juli van dit jaar mogen verhuurmakelaars geen bemiddelingskosten meer in rekening brengen voor onzelfstandige woningen.


Omroepwest

Een doemscenario dreigt, waarbij steeds kleinere, onzelfstandige woningen voor steeds hogere prijzen worden verhuurd. Een race to the bottom, stelt hij. Behoud van schaarse woningen.


FD 

Vooral uit liberale hoek is regelmatig beweerd dat er maar weinig schijnzelfstandigen onder de zzp’ers zijn. Maar wie zich niet verzekert tegen reële risico’s, omdat zijn inkomsten dat niet toelaten, is per definitie onzelfstandig, want afhankelijk van de tariefgenade en andere gunsten van zijn opdrachtgever. Een tweede issue.


Source: AD
Source: Het Parool 

Source: NOS

Source: Omroep West

Source: TrouwMark