Onderhuur
Sublease
EN A lease of a property by a tenant to a subtenant; a sublet.

NL huren van de huurder


De Correspondent
Een maand onderhuur, dan een paar jaar met een campuscontract in een container, onderweg wissel je drie keer van uitzendbaan, om vervolgens antikraak te gaan en dan weer de onderhuur in. Tijdelijkheid is een schijnoplossing voor de woningnood.


Follow The Money

Als het aan de Europese Commissie ligt, moeten gemeenten in de EU een fors deel van hun wetgeving voortaan ter goedkeuring aan Brussel voorleggen. Een coalitie van 160 burgemeesters, milieuorganisaties en actiegroepen wil de richtlijn tegenhouden waarin dat wordt verplicht. Ook EU-lidstaten roeren zich.


NRC

Onderhuur van woningen is een hardnekkig probleem. Ook de onorthodoxe oplossing van een Amsterdamse woning- corporatie om onderhuurders te legaliseren lijkt niet echt een oplossing.


Volkskrant

Illegale onderhuur valt nauwelijks te bewijzen. In de Tweede Kamer wordt vandaag overlegd over het vraagstuk van de illegale onderhuur in de grote steden. Verschillende kamerleden hebben tegenover staatssecretaris Tommel van Volkshuisvesting en minister Sorgdrager van Justitie hun bezorgdheid hierover uitgesproken.... YVONNE HOFS 5 juni 1997, 0:00


Trouw

Rechter geeft wapen tegen illegale onderverhuur. Een huurder die illegaal onderverhuurt, moet er binnen vijf dagen uit. De rechtbank te Dordrecht deed gisteren deze opmerkelijke uitspraak.


Parool

“Onderhuur schaadt woningmarkt Amsterdam” Amsterdamse woningcorporaties kampen op grote schaal met woonfraude. Naar schatting tussen de 10 en…


AD

De Stichting Studentenhuisversting (SSH) heeft landelijk 8.905 euro aan boetes uitgedeeld aan studenten die hun kamer illegaal onderverhuren (bijvoorbeeld…


NOS

De Amsterdamse woningmarkt slibt dicht door illegale onderhuur. Jaarlijks komt nog maar zo’n 3 procent van alle woningen van woningcorporaties op de markt.


NU

Onderhuur. Daarnaast sommeerde DUWO 56 huurders de huur te beëindigen omdat zij hun kamer illegaal onderverhuurden of hun kamer niet bewoonden.


Omroepwest

De politie heeft dinsdagochtend bij een grote actie achttien mannen aangehouden. Op 35 plekken zijn huizen doorzocht. De politie viel onder meer binnen…


FDSource: AD

Source: De Correspondent

Source: NOS

Source: Omroep West
Mark