Dakloze
A homeless person
EN (a person) without a home, and therefore typically living on the streets.NL iem. zonder onderdak.


De Correspondent
Hoe geven we 9.000 dakloze jongeren zonder hoop hun leven terug? In Nederland zijn 9.000 jongeren dakloos. De meesten van hen hebben hoge schulden en kunnen daardoor niet studeren of naar school, waardoor de kans op werk vrijwel nihil is. Het ambitieuze project “Van de Straat” probeert deze uitzichtloze situatie te doorbreken.


Follow The Money

De afgelopen zes jaar is het aantal geregistreerde daklozen in Nederland in rap tempo toegenomen. Op het moment zijn het er zo’n 31.000, ruim 13.000 meer dan in 2010. De helft daarvan zit in de vier grote steden; vooral Amsterdam heeft te kampen met grote aantallen dakloze mensen.


NRC 

De afgelopen zes jaar is het aantal geregistreerde daklozen in Nederland in rap tempo toegenomen. Op het moment zijn het er zo’n 31.000, ruim 13.000 meer dan in 2010. De helft daarvan zit in de vier grote steden; vooral Amsterdam heeft te kampen met grote aantallen dakloze mensen.

Volkskrant 

Wie zich een dakloze voorstelt, haalt zich waarschijnlijk een man voor de geest, leeftijd moeilijk in te schatten, verweerd gelaat, sporen van verslaving. In het merendeel van de gevallen klopt dat cliché, zo blijkt uit alle tellingen en studies.


Telegraaf 

Agenten wisten zondagmiddag niet wat ze zagen toen ze afkwamen op een melding van een ‘vuurtje’ in het Haagse Bos. Ze troffen een dakloze Rus aan…


Trouw

21/04/2020 · Daklozen Advies aan kabinet: geef daklozen een huis. De rest komt later De spullen van een dakloze. Beeld Maarten Hartman. Het aantal daklozen is in tien jaar tijd verdubbeld.

Parool

Het is een kwestie van tijd voordat het coronavirus toeslaat in de winteropvang voor daklozen in Amsterdam-West, zegt René van Vloten, zelf een dakloze. Uit angst voor besmetting heeft hij de opvang verruild voor een tentje langs de snelweg.

AD

Het aantal daklozen in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld: van nog geen 18.000 in 2009 naar bijna 40.000 mensen. Opvanginstanties slaan alarm: “Steeds meer mensen lopen risico’s...

NOS

Het aantal dakloze jongeren is zelfs verdrievoudigd ten opzichte van tien jaar geleden. Ongeveer een derde van de daklozen in Nederland is tussen de 18 en 30 jaar. Schril contrast.

NU

Doordat gemeenten onvoldoende woningen aan geresocialiseerde daklozen kunnen bieden, raken de opvanglocaties van het Leger des Heils overvol. Daardoor gaan deze mensen weer meer zwerven en kunnen...

Regio15

Hulpverleningsnieuws uit de regio Haaglanden. Foto/video persbureau.


Omroepwest

Ondanks de maatregelen van de gemeente om meer beveiliging en begeleiding in te zetten, blijft de overlast van dak- en thuislozen op Scheveningen aanhouden, meldt mediapartner Den Haag FM. Sterker...

FD 

Kan een stadswandeling met een dakloze zijn problemen helpen oplossen? Maatschappelijke organisaties in Den Haag brengen bedrijfsleven en politiek in contact met ervaringsdeskundigen, in de hoop geld en ideeën te oogsten voor de aanpak van armoede.

Source: AD


Source: De CorrespondentSource: De Telegraaf Source: Follow the Money


Source: Het Parool 


Source: TrouwSource: De VolkskrantSource: Omroep West
Mark